Министърът на околната среда и водите Нено Димов и вицепремиерът

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и вицепремиерът
Коментари Харесай

Нено Димов с една дума променя ситуацията на Витоша

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и вицепремиерът Валери Симеонов, ръководителят на Столичния общински съвет - СОС Елен Герджиков и представители на спортното министерство инспектираха положението на Драгалевския въжен превоз и оборудванията на Витоша по покана на " Витоша ски ".

Представителите на институциите се качиха на първата права, след което инспектираха и други уреди, спрени поради обезценка, ревизираха по какъв начин столичани се возят на въжен превоз строен преди повече от половин век. След Драгалевския въжен превоз инспекцията продължи до хижа " Алеко " и неработещият " Романски " въжен превоз, оповестява

Промяна би трябвало в настоящия проект за ръководство на Природен парк " Витоша ", където " неразрешено " би трябвало да се смени с " позволено " строителството и подмяната в тези трасета, изясни Димов и добави, че за тази зима няма да стане.

Промяна на проекта, евентуално и на закона, тъй че оборудванията да бъдат сменени и софиянци да имат опция да се възползват от хубостите на Витоша, добави Симеонов.

Димов разяснява, че се чака всеки миг искане за смяна на закона и проекта и отчет, който да се внесе в Министерство на околната среда и водите от Столична община или Министерство на спорта.

Нужно е неговото министерско утвърждение, както и за всички оферти за нови уреди, а самите оферти ще преминат през всички оценки, планувани от екологичното законодателство на България.

Според " Витоша ски ", твърденият, че Витоша е занемарена, с цел да има туристи в Боровец и Банско, са смешни. Фирмата е подготвена да влага сред 50 и 70 милиона евро и са подготвени да стартират процедура незабавно, след измененията в проекта за ръководство и закона.

Припомняме, вицепремиерът Симеонов изясни, че персонално ще вземе присъединяване в работна група по казуса с Витоша. " Трябва да отпаднат всички неуместни клаузи в законите, вкарани от псевдозелените в България, по-специално - групата към Тома Белев ", уточни той.

Всички уреди на Витоша са тествани. " Установено е, че сега постройките имат забележки, които обаче не са тежки. Собствениците знаят защо става дума ", обясниха в средата на септември от Столична община.

Фандъкова да се качи на служебния автомобил и отиде до Княжево. " Нямаме концесионери в парк " Витоша ", имаме притежатели на лифтове и на влекови уреди ", разяснява тогава Тома Белев.

На 13 септември, Вътрешна македонска революционна организация в СОС приканва Столична община да не взе участие в унищожаването на Витоша. " Промяната на в този момент настоящия проект ще даде опция да се подменят лифтовете и влековете и разрухата на Витоша да спре... в случай че не, то ще се наредите в кохортите на зелените кресливи НПО-та, които блокират и задушават Витоша ", декларира тогава ръководителят на групата " Патриоти за София - Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА " в СОС.

В края на август, тт " Витоша ски " обясниха, че желаят да се отстрани нормативната неспособност за замяна на старите уреди, тъй като признатият закон за горите претендирал стъпките на лифтовете и влековете да бъдат изключени от горския фонд, а настоящият проект за ръководство в режим забранявал това.

В началото на годината свикаха и специфичната краткотрайна комисия към СОС за Природен парк " Витоша ". Тогава от " Политическа група 5 " желаеха лифтовете на Витоша още веднъж да се върнат под шапката на общината.

Също тогава, " Витоша ски " се съгласи с рецензии на ДСБ и Зелените за туризма във Витоша. Компанията изрази наслада от обстоятелството, че след 10-годишни диалози с тези две партии имат обща визия за туризма във Витоша. Все отново те обясниха, че неналичието на реализация на плана е поради това, че той е блокиран в съда от зелени неправителствени организации.

Вече над 10 години планината ни е отнета и е превърната в пленник на стопански ползи, разясниха в своя позиция през януари ДСБ, " Да, България " и " Зелените ".

Съюз на демократичните сили желаеха в най-кратки периоди да се одобри обновения проект за ръководство " Витоша " за интервала 2015-2024 година, само че при прецизно съблюдаване на законите и регламентите, касаещи планинския туризъм и запазване на естествената среда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР