Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът
Коментари Харесай

Министър и кмет предупреждават въздухът в Бургас да е чист

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Бургас Димитър Николов, се срещнаха с управлението на дървопреработвателното дружество „Кроношпан“. Срещата е първа от поредност диалози, които предстоят с огромните промишлени оператори на територията на общината и касаят чистотата на въздуха.
 %d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%b2-3  %d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%b2  %d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%b2-2
Министърът и кметът предизвестиха „Кроношпан“, че активността им зависи от доверието на жителите, по тази причина и сложиха съответни условия за възстановяване работата на предприятието. Те настояха да бъдат въведени най-хубавите налични техники за всички пречиствателни устройства. До 10 декември предприятието би трябвало да показа график с стадиите на въвеждане в употреба на новите техники. Поетапното въвеждане би трябвало да стартира незабавно, а всички ограничения да са изпълнени не по-късно от ноември 2019 година До края на зимата планът на ново Комплексно позволение би трябвало да бъде показан на жителите на Бургас за публично разискване.

По експлицитното гледище на кмета на общината в Комплексното позволение ще се изисква непрекъснат, непрестанен мониторинг на излъчванията от комина на предприятието. Община Бургас ще изпрати искане посредством Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС) до Европейската организация по околна среда (ЕАОС) за включване на новоизградената станция в комплекс „ Славейков “ в националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (КАВ).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР