Министърът на околната среда и водите Нено Димов, експерти на

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов, експерти на
Коментари Харесай

Министър Нено Димов се включи в почистването на лесопарк „Липник“ в Русе

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, специалисти на РИОСВ-Русе и Регионална лаборатория при Изпълнителна агенция по околна среда почистиха лесопарк „ Липник “ през днешния ден. С екоакцията чиновниците на министерството се причислиха към акцията „ Да почистим България дружно “, в която участваха фамилиите им, жители и доброволци, оповестиха от ведомството.

„ Миналата година отпадъците са били доста повече, което демонстрира стъпка в вярната посока “, сподели министър Димов. „ Трябва да успеем да променим мисленето, да се убедим, че в случай че всеки от нас пази, няма да има потребност от такива акции. Това е най-бавният, само че най-сигурният метод, с цел да запазим България чиста “, добави той. Министър Димов заяви, че в случай че през първите години на акцията са събирани по 24 000-25 000 тона боклуци, то за предходната година са под 5000 тона. Масово публикувани са отпадъците от стъкло и пластмасови опаковки. Най-фрапиращият отпадък, на който се натъкнаха участниците в акцията в парка, бяха автомобилни гуми.

„ Акциите по разчистване са добър почин, който би трябвало да продължи 365 дни”, сподели още министърът в Русе. Според него персоналният образец на всички – на чиновниците на районните инспекции, на гражданете на Русе и останалата част от страната, е образец, който децата ще запомнят.

В столицата чиновниците от централната администрация на Министерство на околната среда и водите, ПУДООС, Изпълнителна агенция по околна среда и Регионална инспекция за опазване на околната среда – София почистиха Ловния парк, където бяха събрани 1,350 тона боклуци. В самодейността в Ловния парк се включиха и зам.-министрите на околната среда и водите Атанаска Николова и Красимир Живков. В акцията през днешния ден в цялата страна участваха чиновници на 16-те районни екоинспекции, трите национални парка и четирите басейнови дирекции, които почистваха терени в предпазени местности, паркови пространства и нечисти места на териториите, които управляват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР