Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше задържан

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше задържан
Коментари Харесай

Какво следва след спецакцията и ареста на министър - коментира Иво Никодимов

Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше арестуван за 24 часа по следствието на водната рецесия в Перник. Прокуратурата стартира акция поради водната рецесия в Перник и вноса на отпадък от Италия. Репортерът на " По света и у нас " Иво Никодимов наблюдава всичко значимо от вчерашния ден - резюме за акцията, както и ще има ли повдигнати обвинявания, вижте повече от диалога в Сутрешния блок.

Иво Никодимов, публицист: Очакваме да разберем дали ще има повдигнати обвинявания - в случай че да, на кого и какви. Това ще ни ориентира и към линията на следствието. А линиите на следствието са няколко. От задържането на министъра можем да създадем извод, че линията, по която се проверява - деяние и безучастие на виновни длъжностни лица, е най-напреднала.
Към юни 2019 година язовир Студена е бил в положение, в което е следвало да се приключи подаването на вода за промишлени потребности. Тази информация се отразява и подава в графици.

Тоест, тук някой не си е извършил отговорностите и защото тези графици се утвърждават от Министерство на околната среда и водите, от там разумно идва и задържането на министър Нено Димов, изясни журналистът.

Предстои да забележим дали Нено Димов ще бъде притеглен като обвинен. Той е първият арестуван настоящ министър след 10 ноември 1989 година, добави Иво Никодимов.

Вижте целия диалог във видеото!
 Нено Димов е арестуван за 24 часа Нено Димов е арестуван за 24 часа
Министърът на околната среда Нено Димов е арестуван за 24 часа.Това удостовери за "По света и у нас " представителят на основния прокурор Сийка Милева. Ненов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР