Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Ето как ще се използват водите от комплексните и значими язовири за месец юни

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и утвърди графика за потребление на водите от комплексните и значими язовири за месец юни.

Министерството на околната среда и водите ръководи водите на 52 броя сложни и значими язовира, като всекидневно следи положението им. При прогноза за предстоящ огромен приток Министерство на околната среда и водите дава наставления за следено освобождение на размер посредством деривации, Водноелектрическа централа или главен изпускател. Към момента язовирите не са в режим на осъществяване на високи води и в тази връзка не се постанова в допълнение наблюдаване, с по-голяма периодичност.

В графика за месец юни, поради размера на язовир „ Искър “ (с % на запълване 82%), НЕК ЕАД и Предприятие „ Язовири и каскади “ са предизвестени да имат подготвеност, при положение на огромен приток и високи води, за изпускане на размери, в сходство с спешния проект, а “Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари” ЕООД, което експлоатира Водноелектрическа централа „ Пасарел “ и Водноелектрическа централа „ Кокаляне "- за гладко сработване на размерите. Тези дейности е належащо да се правят съгласно проводимостта и настоящата опция за осъществяване на количествата в сектора от яз Панчарево до Нови Искър. В тази връзка се позволява планувано потребление на всички облекчителни уреди, като при нужда графикът може да бъде променен. Столична община и „ Напоителни системи» ЕАД са предизвестени при проблеми с проводимостта на река Искър в сектора от яз Панчарево до Нови Искър, да обезпечат провеждането на водните количества по Източномагистрален канал, за което да рапортуват навреме.

За част от язовирите, позволените водни размери за питейно-битово водоснабдяване са редуцирани в сходство с действително употребяваните води през предходните месеци, за акумулиране на размер. С цел спестовност на вода са понижени и част от поръчките за напояване, като е сложено изискване, позволените количества да бъдат употребявани по направен график за подаване на водни маси.

Язовири, водите на които се употребяват за питейно битово водоснабдяване и са със завирен размер под 50 % от общия им размер към края на месец май, са „ Асеновец “, „ Ястребино “ и „ Тича “.

Наличните завирени размери в 52 сложни и значими язовири са 4435,5 млн. куб. м
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР