Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро спази обещанието

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро спази обещанието
Коментари Харесай

Екоминистърът обяви край на джиповете под Рилските езера

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро съблюдава обещанието си да забрани незаконните транспорти с джип под лифта към Седемте рилски езера и от през днешния ден е в действие негова заповед по този въпрос, а на пътя към този момент има преграда. Джиповете от години тровят нежната екосистема, като нито имат позволение за транспорта на пасажери, нито заплащат налози за парите, които взимат. Те обаче се употребяват с протекцията на община Сапарева баня, която се ръководи от ГЕРБ.

" От през днешния ден офроуд Седемте Рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте Рилски езера се затваря. Хората от този въжен превоз нагоре вървят пешком. Те идват да се любуват на природата, ние би трябвало да пазим природата за идните генерации. До тук може да дойдат с въжен превоз. За изключителни случаи, коли за спешна помощ, неща които са ясни, може да се употребява този сервизен път, тъй като това е сервизен за лифта. За всички други цели си има въжен превоз и пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа ", разгласи Димитров, откакто през днешния ден даде старт на план за създаване на контролно-информационен пункт в региона на езерата. От през днешния ден се възвръща и работата по рекултивация на пътеките към езерата, само че към този момент не с багери. Строителните материали ще се качват единствено с коне.

Шофьорите на джипове обаче не считат да се предават без митинги на рестриктивните мерки. Сутринта те обявиха пред Би Ти Ви, че възбраната на екоминистъра " погазва техните права, а пътят съществува от 1984 година и до момента не е имало проблем джипове да се качват догоре ". Според кмета на Бойко Борисов в Сапарева баня Калин Гелев затварянето на пътя за джиповете било и " нарушаване на конституцията ".

Пред малкия екран водачите показаха версията, че техни клиенти били най-много хора, които се опасяват да се качват на лифта, както и туристи, които не желаят да чакат на опашка. Те признаха, че не заплащат налози за бизнеса си и не издават касови бележки, тъй като нямало на какво съображение. Но настояват, че желаят да работят законно, да си заплащат налози и да им издадат позволение. Шофьорите настояват, че не пречат на никого, само че за околната среда изобщо не отварят дума. Те вземат по 15 лева на човек в двете направления, при 20 лева двупосочен билет за лифта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР