Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди заместник-министрите

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди заместник-министрите
Коментари Харесай

Зам.-министрите на околната среда проверяват чистотата на въздуха в Русе

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди заместник-министрите Атанаска Николова, която е с сектор " Опазване чистотата на въздуха " и Николай Кънчев, който дава отговор за Регионалните инспекции по околната среда и водите, да извършат инспекция за определяне качеството на въздуха в Русе. Съгласно заповедта, при съществуване на замърсяване, зам.-министрите би трябвало да открият причинителите на замърсяването и въз основа на констатациите, дружно с способените органи, да предложат съответни дейности, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.
 Засякоха гъст зноен облак да се изпуска от цех в Русе Виж още
Проверката би трябвало да се извърши на 16 септември в Русе, като с изключение на зам.-министрите присъединяване е належащо да вземат и длъжностни лица от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе, шефовете на дирекции " Опазване чистотата на въздуха ", " Екологична оценка, оценка на въздействието върху околната среда и превантивна активност " и " Политики по околната среда и съгласуваност на контролната активност " в Министерство на околната среда и водите, както и длъжностни лица от Изпълнителна организация по околна среда.

С цел определяне на информацията, обвързвана с качеството на въздуха в Русе, с която разполага краткотрайната анкетна комисия, основана с Решение №48/23.01.2020г. на Общински съвет - Русе, зам.-министрите би трябвало да проведат на място срещи с кмета на община Русе и ръководителят на анкетна комисия, подали сигнали в Министерство на околната среда и водите. На срещите следва да бъдат разисквани Програма за запазване на околната среда в Община Русе и Програма за качеството на атмосферния въздух на община Русе.

В период до 18 септември зам.-министрите би трябвало да рапортуват по отношение на установените нарушавания, подхванатите административно-наказателни дейности, както и предложенията си за възстановяване качеството на въздуха, съгласувани с органите на локалната власт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР