Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро
Коментари Харесай

Може да изгубим европари заради багера в Рила

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро съобщи, че би трябвало пъкъл се реши дали планът за стабилно развиване на националния парк " Рила " да бъде тотално спрян, поради откритите нарушавания с позволената тежка строителна техника край езерото Бъбрека за реновирането на туристически пътеки, или да бъде удължен, с цел да не се изгубят отпуснатите за него от еврофондовете над 10 млн. лева

В момента планът е спрян по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Преди два дни персонално екоминистърът се качи в планината да види по какъв начин стоят нещата с осъществяването на плана и сподели, че са открити нарушавания, а компанията реализатор ще бъде глобена. Още след публикуването на фотосите с багера край езерото във Facebook прокуратурата в Кюстендил се сезира и стартира инспекция, само че в петък в тази ситуация се намеси и Върховната административан прокуратура, която подреди на Димитров да извърши незабавна документална и на място инспекция.

Нареждания за инспекция от всички направления

Такава в действителност към този момент върви в дирекцията " Национален парк Рила ", която е бенефициент на европроекта за 12 млн. лева и възложител на публичната поръчка за рехабилитацията и насипването с трошляк на туристическата пътека от горната лифтова станция до хижа " Рилски езера " и поредно до Седемте рилски езера. Изпълнението на тази част от плана коства над 3 млн. лева и се извършва от компанията " Юнайтед Пропърти Груп ". Неин притежател е 22-годишният Христо Йорданов Янков, който е наследник на Йордан Янков Илиев, шеф на сдружението и брат на някогашния общински консултант от ГЕРБ и някогашен народен представител на Движение за права и свободи Илия Илиев, който бе наказан за източване на Националната компания " Железопътна инфраструктура " през публични поръчки, само че апелира присъдата си.

Димитров отхвърли изказванията, че планът за реновиране на туристическата пътека до Седемте рилски езера е трябвало да има оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР