Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник-

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник-
Коментари Харесай

МОСВ и МРРБ предлагат на премиера варианти за трайно решение на проблемите с водоснабдяването Радомир


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник- министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще предложат на вниманието на премиера Бойко Борисов разновидности за трайно решение на проблеми те с водоснабдяване то на гр. Радомир. Днес министър Димитров разиска със зам.-министър Нанков, с регионалния шеф на Перник Емил Костадинов и с депутати от пернишкия район опциите за свързване на града със съществуващи водоизточници, тъй че да се обезпечи в спешен режим задоволително вода за Радомир. В тази връзка на следващия ден на Министерски съвет ще бъде направено предложение за издаване на позволение за спешно водоснабдяване. На работна среща в Министерство на регионалното развитие бяха разисквани и разновидности за трайно решение на проблеми те с водоснабдяване то на града. 

Днес в Министерство на околната среда и водите беше получено писмо от регионалния шеф на област Перник, в което той осведоми за призната от общинския съвет на гр. Перник декларация, с която се поддържа възобновяване на аварийното водоподаване от пречиствателна станция „ Крапец “ за община Радомир , с оглед отбягване на възникването на бедствена обстановка. В декларацията общинските съветници на Перник показват угриженост и взаимност към жителите на община Радомир и приканват държавните институции да подхващат нужните дейности по закон. Министър Димитров приветства изявената от общинския съвет в Перник поддръжка за жителите на Радомир. „ Решението на перничани е израз на съпричастност, достолепие, разсъдък и национализъм. След като имаме тяхното единодушие, към този момент можем да предложим разновидности, както за спешно, по този начин и за трайно решение на казуса с водоснабдяване то на Радомир , взаимно с Министерство на регионалното развитие и регионалния шеф “, съобщи министър Димитров.  

Министерство на околната среда и водите още предишния месец предизвести, че преди да се подхващат дейности за разрешаване на водовземане от карстов извор „ Врелото “ през помпена станция „ Крапец “ за аварийно водоснабдяване на гр. Радомир следва да има изразено единодушие от кмета и общинския съвет на община Перник, както и на регионалния шеф на област Перник, имайки поради, че „ Врелото “ е главен водоизточник, захранващ бент. „ Студена “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР