Министърът на образованието обясни положителният ефект от електронната извинителна бележка.

...
Министърът на образованието обясни положителният ефект от електронната извинителна бележка.
Коментари Харесай

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят отпадането на деца от училище

Министърът на образованието изясни позитивният резултат от електронната извинителна записка. Само за предходната година е имало 270 хиляди отсъствия на възпитаници. По 50 отсъствия се падат на всеки един възпитаник, съгласно броя на регистрираните извинителни бележки и надлежно извинени отсъствия, изясни проф. Галин Цоков.

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят тъкмо този развой, който е обвързван и с отпадането от учебно заведение и от просветителната система въобще.

Електронната записка ще понижи административната тежест на класните ръководители - към 3 работни дни ще е спестеното време, с цел да може той да се занимава със своите възпитаници и хартиените извинителни бележки, добави министърът.

Дигиталната ученическа раница няма да измести изцяло хартиените учебници, безапелационен беше Цоков. Тя обаче давала доста повече благоприятни условия.

По случая с писаните оценки на умрял възпитаник в Пловдив, министърът беше безапелационен, че ще се търсят и отговорни преподаватели.  Той не изключи те да не са знаели, че детето е умряло, защото има доста възпитаници, които напущат за месеци учебно заведение, отивайки с родителите си в чужбина за сезонна претовареност.

Това не анулира обстоятелството обаче, че са писани оценки на дете, което не е участвало в час.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР