Министърът на образованието на Великобритания Джъстин Грийнинг подаде оставка, след

...
Министърът на образованието на Великобритания Джъстин Грийнинг подаде оставка, след
Коментари Харесай

Още един британски министър подаде оставка след рокадите на Мей

Министърът на образованието на Англия Джъстин Грийнинг подаде оставка, откакто отхвърли пренасяне в министерството, отговарящо за обществените помощи и пенсиите, оповестява Гардиън.

Това е следващият удар против реорганизацията на държавното управление от премиера Тереза Мей, откакто по-рано стана ясно, че министърът на опазването на здравето Джереми Хънт е отказал да заеме позицията на министър на стопанската система и съумял да убеди Мей да разшири неговите отговорности, като новата му служба ще носи името министър на „ опазването на здравето и обществените въпроси. “

Това значи, че преместването на Грег Кларк, актуалният министър на енергетиката, стопанската система и бизнеса, няма да се реализира.

Вчера кабинетът напусна и министърът за Северна Ирландия Джеймс Броукъншър, който се отдръпна от поста по здравословни аргументи.

Грийнинг, която бе считана за един от главните бранители на модернизацията в Консервативната партия на Англия, получи доста похвали от водача на шотландските консерватори Рут Дейвидсън, която сподели в Twitter, че съжалява за нейното овакантяване.

Поддръжниците на Грийнинг настояват, че тя е положила огромни старания, с цел да усъвършенства известността на партията измежду учителите, които през последните години поддържат най-много лейбъристите, и че e поставила фокус върху практическото обучение и обществената подвижност.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР