Министърът на образованието на Мадагаскар бе уволнен заради плановете си

...
Министърът на образованието на Мадагаскар бе уволнен заради плановете си
Коментари Харесай

Шок! Уволниха министър заради поръчка на близалки за над 2 млн. долара

Министърът на образованието на Мадагаскар бе уволнен поради проектите си да поръча сладки лакомства за над 2 млн. $ за учениците в страната.

Риджасоа Андиаманана декларирал, че учениците ще получат по три близалки, с които да отстранен "горчивия " послевкус на нетествано билково медикаменти за ковид.

Планът му обаче бил анулиран след несъгласие от страна на президента на Мадагаскар.

Президентът на страната Андри Раджоелина промотира билковия тоник Covid-Organics като лекарство за ковид.

Няколко африкански страни не престават да внасят Covid-Organics като считат, че то оказва помощ в битката с вируса, само че от Световната здравна организация предизвестиха, че към този момент няма потвърдено лекарство против заболяването.

От Националната здравна академия на Мадагаскар също показаха подозрение по отношение на ефектовността на напитката, която е основаната на пелин, заявявайки, че тя даже може да повреди здравето на хората.

Президентът Раджоелина отхвърля рецензиите на тоника, заявявайки, че те са доказателство за снизходителното отношение на Запада към Африка.

"Ако европейска страна бе разкрила това лекарство, щеше ли да има толкоз доста подозрения? Не мисля, " споделя той пред френския ефирен канал France 24.

В Мадагаскар до момента има близо 1 000 оповестени случая на COVID-19, а седем души с доказана коронавирусна зараза са умряли.

В страната са наложени ограничаващи ограничения, само че президентът Раджоелина бе неодобрен за реакцията си във връзка с заболяването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР