Министърът на образованието на Франция Жан-Мишел Бланкер каза на депутатите,

...
Министърът на образованието на Франция Жан-Мишел Бланкер каза на депутатите,
Коментари Харесай

Искат оставка на френския министър заради пътуването до Ибиса

Министърът на образованието на Франция Жан-Мишел Бланкер сподели на депутатите, че не е направил нищо неприятно, само че призна, че е трябвало да избере друго място, с цел да разгласи новите правила за тестване на Covid. „ Съжалявам за символиката “, добави той.

Признанието на съжалението на Бланкер пристигна, когато опозиционните депутати приканиха президента Еманюел Макрон да уволни своя съдружник от държавното управление поради „ Ибизагейт “, оповестява RT.

„ Вместо да приготви връщането в клас с учители и родители, министърът направи PR прелом с крайници в пясъка. Тази степен на пренебрежение и безнаказаност е неприемлива “, написа в Twitter Яник Жадот, претендент за президент на Зелените за изборите през април.

Говорителят на държавното управление Габриел Атал отбрани Бланкер във френската преса, като означи, че страната изисква единствено министрите „ да бъдат налични когато и да е “.

На 2 януари министърът на образованието разкри нови условия за тестване и изолираност по време на изявление за вестник Le Parisien. Той беше оповестен единствено часове преди учениците да се върнат в учебно заведение след празничната почивка.

Le Parisien не посочи, че Бланкер приказва от испанския партиен остров Ибиса. Придружаващата фотография подсказва, че министърът е в кабинета си.

Новото предписание за изолираност раздразни както учителите, по този начин и родителите и накара хиляди класове да бъдат затворени и остави учениците да се редят на опашки пред аптеките за проби за Covid-19.

Изправени пред необятно публикувани рецензии, държавното управление облекчи разпоредбите за тестване и даде обещание пет милиона висококачествени маски FFP2 за учебния личен състав след стачка предходната седмица. Правителството също по този начин даде обещание да наеме повече учители, с цел да компенсира дефицита, защото доста учебни чиновници бяха принудени да се изолират.

Синдикатът SNUipp-FSU, най-големият измежду учителите в началното учебно заведение, прикани за уволнението на Бланкер и дружно с други синдикати дадоха обещание повече протестни дейности.

Разбираемо е, че министърът се е оженил за френски публицист в Париж след почивката в Ибиса. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР