Министърът на образованието Красимир Вълчев трябва да представи в сряда

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев трябва да представи в сряда
Коментари Харесай

Всяко училище с безплатен Wi-Fi до края на годината

Министърът на образованието Красимир Вълчев би трябвало да показа в сряда финансов план какъв брой пари са му нужни, с цел да бъдат сложени рутери във всяко едно от 2400-те учебни заведения в страната, излиза наяве от стенограмата от съвещанието на Министерския съвет.

На 23 май министър председателят Бойко Борисов е изискал справката, с цел да се приготви отпущането на сумата. Постановлението би трябвало да е готово за приемане от министрите до две седмици.

11 млн. лева са нужни, с цел да може да бъде обезпечен безвъзмезден Wi-Fi в учебните заведения, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

46% от школата към този момент имат безвъзмезден интернет, който покрива съвсем всички класни стаи, посочи той.

“Дигитализацията ще е приоритет през идната година. Готвим огромен план по Оперативна стратегия “Наука и обучение за образован напредък ” за цифрови умения с 3 съществени действия ”, добави Вълчев, написа Dnes.bg.

Те са за основаване на електронно наличие, до което ще имат достъп всички и ще е гратис, образование на учителите по преподаване на цифрови умения и образование по компютърно моделиране овреме.

450 учители от минимум 200 съществени учебни заведения в Ловеч, Монтана, Видин, Враца и Плевен ще покачат цифровите си умения и квалификацията си по план “Е-start@school ”, финансиран от Гугъл.

В плана е заложено основаване на най-малко 100 безвъзмездни просветителни ресурса, налични за всички преподаватели в страната. Най-малко 1000 педагогичен експерти би трябвало да образуват онлайн общественост за разпространение на резултатите и положителните практики от него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР