Министърът на образованието Красимир Вълчев смята, че заплатата на учител

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев смята, че заплатата на учител
Коментари Харесай

Заплатата на учител трябва да е 120% от средната за страната, убеден е просветният министър

Министърът на образованието Красимир Вълчев счита, че заплатата на преподавател би трябвало да бъде 120 % от междинната за страната. Министърът взе участие през днешния ден в полемика за провокациите пред образованието.

"Повишаването на учителските заплати би трябвало да остане дълготрайна политика, с цел да се притеглят младежи в специалността ", уточни министър Вълчев.

"Всички се радваме, че взехме това политическо решение да влагаме в учители, само че то би трябвало да бъде затвърдено. Важно е да обезпечим системата с положителни учители. Само тогава ще имаме добра обучителна, възпитателна функционалност и придобиване на по-голяма подготвеност, само че да се случва това дълго време, с цел да затвърдим този избор дълготрайно и системата би трябвало да оправдае доверието, което ѝ е гласувано. Трябва да постави повече старания, би трябвало да усъвършенства резултатите ", изясни още Вълчев. Според него просветителната система по-лесно преподава познания, само че по-трудно образува умения, настройки и връзки, а това е значимо.

"Днес казусът ни не е цензурата и дефицитът на информация, през днешния ден казусът ни е дезинформацията, операцията и няма по какъв начин да живеем в хармонично общество без просветителната ни система да бъде включваща. Дори 80 % от хората да живеем доста добре, да имаме високи хонорари, в случай че 20 % са изключени, няма да имаме възприятието, че живеем добре ", акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР