Министърът на образованието Красимир Вълчев проведе среща с еврокомисаря по

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев проведе среща с еврокомисаря по
Коментари Харесай

Вълчев и Габриел предлагат свързване на европейските университети в съвместни мрежи

Министърът на образованието Красимир Вълчев организира среща с еврокомисаря по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел. Двамата разискаха провокациите на национално и европейско равнище в региона на образованието и научните проучвания.

Вълчев очерта главните насоки при префокусирането на просветителния развой у нас към даване на умения посредством въвеждането на компетентностния метод и понижаване на административната тежест. Друг акцент на срещата беше поддръжката за усилване и развиване на професионалното обучение. Министър Вълчев и еврокомисар Габриел се сплотиха към визията за нуждата от интензивиране на научните изследвания за реализиране на нововъведения посредством поддръжка както за стимулиране на човешкия капацитет и привличане на млади учени, по този начин и възобновяване на научната инфраструктура.

В рамките на срещата бе изразена общата позиция за усилване на една от най-успешните европейски стратегии – Еразъм, а също и потребността от свързване на европейските университети в взаимни мрежи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР