Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за
Коментари Харесай

Габриел: От „Еразъм+” са се възползвали 60 000 български участници

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за развиване на човешките запаси
От началото на програмата " Еразъм+ " са се възползвали 60 000 български участници. Това сподели еврокомисарят Мария Габриел, която откри конференция „ 20 години Център за развиване на човешките запаси – „ Еразъм+ “ – „ Changing lives, Opening minds “, написа БГНЕС.

„ 1300 организации от България, 2000 младежи са се записали за присъединяване в европейския корпус за взаимност ”, добави Габриел. Тя сподели, че зад тези числа обаче е по-важно да забележим въздействието върху персоналния и професионалния живот на десетки хиляди, по-специално върху младото потомство. „ Не бива да забравяме и въздействието на тези планове върху съдействието сред организациите, впечатляващ е методът по който партньорствата с университети в други страни са се нараснали през годините. Държавите към този момент не са 3, не са 5, а са 15 ”, сподели още Габриел.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за развиване на човешките запаси. „ Програмата има доста висока известност в границите на Европейски Съюз, едно от отговорностите на центъра, на неговите чиновници е да пазят тази известност. Трябва да бъдете безкомпромисни към всички пропуски, залитания, неприятни практики, тъй като репутацията е общо богатство и ние би трябвало да я пазим. Винаги ще се откри някой да се изкуши да има неприятни практики, само че би трябвало да бъде оптимално реактивни и безкомпромисни ”, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР