Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва днес

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва днес
Коментари Харесай

Просветният министър се среща с учители край Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще взе участие през днешния ден в работна среща с началниците на Регионалните ръководства по образованието от цялата страна. Ще се разискват тематики, свързани с идната образователната година, оповестява Moreto.net.

Срещата ще се организира в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия " край Варна. Там на 26 август стартира семинар на тематика „ Извънкласните и извънучилищните действия - за стабилно качествено образование, образование и развиване на децата и учениците ”, който продължава до 1 септември. Събитието се провежда от Синдиката на българските учители, взаимно с Фондация „ Устойчиво развиване за България ”, под патронажа на Министерство на образованието и науката на България.

Форумът е заключителна част от едноименния конкурс на тематика „ Гражданското обучение – образуване на ценностни настройки у младото потомство ” и се организира за пета поредна година.

В конференцията се включват 250 учители и експерти, работещи в областта на извънкласната активност – от детската градина до дванадесети клас. Сред тях са представители на центровете за личностно развиване и приобщаващото обучение, шефове, специалисти по обучение, научни служащи, преподаватели и студенти от педагогичен факултети на висши учебни заведения у нас и чужбина. Те обобщават и мултиплицират положителния педагогичен опит, показват персонална позиция и ще предложат авторски решения на въпросите, свързани с дейностите по ползи, които образуват ценностни настройки у младото потомство посредством гражданското обучение в системата на предучилищното и учебното обучение. 

Кулминация на събитието ще бъде тържествената гала по награждаването на отличените в състезанието персонално от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, която ще се организира през днешния ден, 30 август, от 15.00 часа в актовата зала на Учебно-възпитателния център „ Юрий Гагарин “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР