Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща с

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща с
Коментари Харесай

Просветнят министър се срещна с училищните директори в Сливен

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев организира среща с шефовете на учебни заведения и детски градини в Сливенска област, началника доктор Бисерка Михалева и специалистите от РУО. В срещата взе участие регионалният шеф Чавдар Божурски. „ Основен приоритет в работата ми е и ще е механизмът за обсег на децата в образованието. Вярно е, че вие имате водеща роля в този развой. Но мечтаният краен резултат ще се получи тогава, когато всички институции изпълнят отговорностите си по механизма. Поемам ангажимент това да се случи. Желая ви триумф ”, съобщи регионалният шеф. Кметът на Сливен Стефан Радев и националният представител Галя Захарива благодариха за поддръжката за образованието в Сливенска област и в страната.
 dscf3488_1024x768  4567_1024x768  2345_1024x768
„Много мъчно се наблюдава през днешния ден правото на обучение на децата поради свободното придвижване в страната и в чужбина. Когато едно дете се появи в региона на една институция, то би трябвало през механизма и междуинституционалните екипи да бъде обхванато в просветителната система“, сподели Вълчев. Министърът акцентира, че сред просветителните институции, кметовете и регионалните шефове има положително партньорство. Като потребна процедура той оцени работата на посредниците в Сливенска област, които с образеца си стимулират децата да вървят на учебно заведение. Проблем в региона са ранните бракове и пътуванията на фамилиите в чужбина, като по време на престоя им зад граница децата не посещават учебно заведение. На територията на региона са основани 63 екипа за обсег, в които са включени 595 представители на институциите.До края на септември те ще би трябвало да посетят близо 2 600 адреса на деца и възпитаници.

По време на полемиката бе разисквана потребността от образования и на възпитаници, и на учители за цифрови умения, въвеждането на нововъведения в образованието, поощряването на избора на механически специалности и професионално обучение. Бяха направени оферти за законодателни промени.

След това министър Вълчев посети ОУ „ Св.св.Кирил и Методий ” в Сливен, където бе открита спортна площадка по петанк за родители, възпитаници и учители. Гост бе на ОУ „ Н. Прокопиев ” в твърдишкото с.Сборище, на СУ „ Христо Ботев ” и началния стадий на СУ „ Иван Вазов ” в Нова Загора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР