Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. д-р

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. д-р
Коментари Харесай

Вижте кой е новият временен ректор на Техническия университет във Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. доктор инж. Розалина Стефанова Димова за краткотрайно изпълняващ длъжността ректор на Техническия университет във Варна. Това оповестиха от МОН, представени от Българска телеграфна агенция.

До момента проф. Димова беше заместник-ректор по научната, научно-приложната и плановата активност в университета. Тя е учител по " Комутация и мултиплексиране в телекомуникациите ", " Телекомуникационни мрежи " и " Цифрови преносни системи ". Проф. Розалина Димова ще извършва длъжността до избирането на нов ректор, като ще има всички пълномощия и отговорности на ректор на висшето учебно заведение, в това число да освободи от академична служба предшественика си и да провежда предварителни избори за нов ректор.

Ректорът на Техническия университет (ТУ) във Варна проф. Росен Василев ще бъде отхвърлен от поста поради плагиатство и на негово място ще бъде назначен длъжностен ректор. Това оповестиха на 9 ноември от Комисията по академична нравственос към министъра на образованието и науката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР