Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. д-р

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. д-р
Коментари Харесай

На мястото на уволнения ректор за плагиатство назначиха временно изпълняващ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. доктор инж. Розалина Стефанова Димова за краткотрайно изпълняващ длъжността ректор на Техническия университет - град Варна, оповестиха от Министерство на образованието.

Ректорът на Техническия университет /ТУ/ във Варна проф. Росен Василев бе отхвърлен от поста поради плагиатство от министъра на образованието.

До момента проф. Димова бе заместник-ректор по научната, научно-приложна и планова активност в университета. Тя е учител по " Комутация и мултиплексиране в телекомуникациите ", " Телекомуникационни мрежи " и " Цифрови преносни системи ".

Проф. Димова ще извършва длъжността до избирането на нов ректор, като ще има всички пълномощия и отговорности на ректор на висшето учебно заведение, в това число да освободи от академична служба предшественика си и да провежда провеждането на предварителни избори за нов ректор.

 Министър Вълчев уволнява ректора на ТУ-Варна за плагиатство Виж още Министър Вълчев уволнява ректора на ТУ-Варна за плагиатство
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР