Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на
Коментари Харесай

България и Катар подписаха споразумение за сътрудничество в образованието

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на просветата и висшето обучение на Катар доктор Мохамед Абдул Уахед Али ал Хамади подписаха Споразумение за съдействие в региона на образованието, научните проучвания и технологиите сред България и Катар, оповестяват от пресцентъра на МОН.

Споразумението е инициирано от катарската страна и планува съдействие в областта на учебното и на висшето обучение, на научните проучвания и технологиите. Двете страни ще обменят опит, обвързван с ръководството на учебните заведения, образованието и методите на преподаване, образователните стратегии и оценяването на достиженията на учениците и на учителите. Ще се предизвиква и съдействието сред учебните заведения в двете страни.

През последните години в страната ни се слага акцент върху развиването на научните проучвания и нововъведенията, е споделил министър Красимир Вълчев.

Насърчава се и задълбочаването на взаимоотношението сред висшите учебни заведения посредством включването им в европейски академични мрежи. В тази тенденция е допустимо усилване на съдействието с двустранни съглашения сред нашите и катарските университети, е добавил министър Вълчев.

Подписаният документ урежда благоприятни условия за съдействие в региона на магистърските и докторските стратегии и научните проучвания. Ще се обменя информация за нормативната уредба, регламентираща академичното признание на образованието, добито в чужбина, а също и по въпроси, свързани с оценяване на качеството и акредитацията във висшите учебни заведения.

Заедно с министър Красимир Вълчев в Доха са били и ректорите на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", на Медицинския и Техническия университет в София, и на Националната спортна академия. Българската делегация е разговаряла с ректора на Катарския университет, със заместник-ректора на университета " Хамад бин Халифа ", който се намира в Града на образованието, както и с деканите на факултетите по публично здраве и по инженерни науки.

В Града на образованието се намират и кампусите на осем интернационалните университета, както и учебните и изследователските здания на фондацията " Катар ". По време на визитата си министър Красимир Вълчев се е срещнал с българи, които живеят в Катар и работят в сферите на образованието, науката и спорта. Програмата е включвала и посещаване на Спортната академия " Аспайър " и на Катарската национална библиотека.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР