Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг по

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг по
Коментари Харесай

Местят се датите за изпитите от националното външно оценяване и зрелостните изпити

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг във връзка държавното предложение за удължение периода на оповестеното изключително състояние. В брифинга вземат участие също заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и шефът на дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебно обучение “ Евгения Костадинова.

Има време до 14 май, при този сюжет ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни – изпитите от НВО и зрелостните изпити. ДЗИ ще се проведат на 30 май и 1 юни. Това сподели министър Вълчев.

Издаването на дипломите евентуално също ще се забави със 7-8 дни. Няма да има проблем за обикновено довеждане докрай на годината, разяснява Вълчев.

Училищата обменят практики, виждам възстановяване на организацията на електронното отдалечено обучение. Няма да има единно отучване, някои учители ще си вземат часовете в допълнение, добави Вълчев.

Има претоварване и на децата, и на учителите, затова се основава народен виртуален център от психолози, които да работят с децата през идващите седмици.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР