Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители„Няма нищо

...
Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители„Няма нищо
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма нищо по-силно от знанието!

Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители

„ Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от креативния дух “, сподели учен Николай Денков в формалното си послание за 24 май.

„ Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които изискуем не просто нашата писменост, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме разнообразни и неповторими, че сме измежду първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи старания през днешния ден зависи да запазим стратегическото място на България освен в културно-историческото завещание, само че и в сегашното и бъдещето на Европа “, написа в формалната страница на Министерство на образованието.

„ През миналите две години на тежки тествания Вие, учителите и университетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към задачата на модерни просветители, за което Ви изискуем бездънен реверанс. Вярвам, че и отсега нататък дружно ще работим за реализиране на общата ни цел – по-качествено обучение на идващите генерации българи. По пътя към нея сигурно ще има компликации, от всички нас ще се изискват още повече старания и сила, само че това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България “, добавя Денков.

„ Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младежите да поемат по вълнуващия път на науката. Поздравявам всички продължители на светлата задача на Първоучителите за запазване и разпространение на българския език, българската просвета, нематериалност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, тъй като „ народността не пада там, дето знаньето живей! “, споделя още Денков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР