Министърът на образованието академик Николай Денков потвърди, че новата учебна

...
Министърът на образованието академик Николай Денков потвърди, че новата учебна
Коментари Харесай

Новата учебна година ще започне на 15 септември

Министърът на образованието учен Николай Денков удостовери, че новата образователна година ще стартира на 15 септември. Във Варна той разяснява, че промени в националното външно оценяване тази година няма да има.

Той разяснява матурите за 12 клас по новата стратегия.

" За първи път ние ще имаме доста по-голям брой изпити. От три до четири пъти е по-голям броят на изпитите, които този път би трябвало да организираме. Така са разказани в закона. Ние ще го осъществим, несъмнено, само че стои въпросът дали фактически това е най-хубавият метод ", сподели просветният министър.

Академик Денков сподели, че тази образователна година ще стартира на 15 септември, само че за идната ще има смяна.

" Идеята е учителите да могат да влизат към 1 септември и до седми към този момент да е квалифицирано всичко, а не, както до неотдавна. Тази една седмица в действителност желаеме да използваме за повече ваканции, тя да бъде разпределена през образователната година. За децата от първи до шести клас предлагаме удължение с към две седмици, това е от 15 юни до 30 юни. Децата могат да излязат измежду природата, могат да отидат в музеи, могат да отидат по театри ", изясни акад. Денков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР