Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир отвърна на

...
Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир отвърна на
Коментари Харесай

Бен-Гвир упрекна критиките на САЩ срещу Израел

Министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир отвърна на рецензиите на съдружниците си от Съединени американски щати, които настоят за извеждане на жителите на Газа от палестинската територия, съобщи Агенция Франс Прес.


" Съединени американски щати са нашият най-хубав другар, само че на първо място ние ще създадем това, което е най-хубаво за израелската страна: миграцията на стотици хиляди хора от Газа ще разреши на израелските поданици от региона да се върнат вкъщи и да живеят в сигурност, както и страната ще направи всичко допустимо израелските бойци да бъдат предпазени ", написа министърът на националната сигурност в X.

Постът му идва, откакто Държавният департамент на Съединени американски щати разкритикува апела му за прекачване на население като " провокаторски и безконтролен ".

Вашингтон насочи апел както към Бен-Гвир, по този начин и към министъра на финансите Безалел Смотрич, които приканиха израелските заселници да се върнат в Газа, а палестинските поданици на територията да я изоставен.

" Газа е палестинска земя и ще остане палестинска земя ", съобщи Държавният департамент.

" Изселването на цивилни жители по време на спор или основаването на неприемливи условия, които ги принуждават да изоставен, е военно закононарушение ", прибавиха от департамента.

Огромното болшинство от 2,4 млн. поданици на Газа са принудени да изоставен домовете си вследствие на траялите близо 3 месеца сражения сред Хамас и Израел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР