Министърът на националната отбрана на Гърция Никос Панайотопулос заяви, че

...
Министърът на националната отбрана на Гърция Никос Панайотопулос заяви, че
Коментари Харесай

Гърция: Турция е агресивна, готови сме на военни действия

Министърът на националната защита на Гърция Никос Панайотопулос съобщи, че Атина е подготвена на всичко, в това число на военни дейности против Анкара, с цел да отбрани суверенните си права.

" Поведението на Турция напоследък е много нападателно. Считам, че единственият метод Гърция да се оправи с сходно държание, в което има наклонност към експанзия, е, от една страна, да употребява всичките си дипломатически оръжия, а от друга – да използва военна мощ за потушаване на спора “, сподели той в изявление за телевизия " Стар “.

На уточняващ въпрос подготвена ли е Гърция за военно решение на спора, както сподели съветникът на премиера, Панайотопулос отговори позитивно, оповестява РИА Новости.

" Той сподели, че се готвим за всяка обстановка. Разбира се, " всичко допустимо “ включва военно присъединяване. Ние не желаеме това, само че желаеме да стане ясно, че ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим оптимално нашите суверенни права ”, акцентира министърът.

Преди няколко дни турският държавен вестник разгласява заявление за лиценз за проучване и рандеман на въглеводороди наоколо до гръцките острови. В понеделник гръцкият външен министър Никос Дендиас съобщи, че Турция се пробва да присвои суверенните права на друга страна и назова дейностите ѝ провокация, защото става въпрос за гръцкия континентален шелф.
В сряда гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изпрати писмо до управлението на Европейския съюз по отношение на “турските провокации ”. Гърция съобщи, че възможна ескалация от страна на Турция ще докара не до гръцко-турска рецесия, а до европейско-турска рецесия, предава БГНЕС.

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган на взаимна конференция с ръководителя на Правителството на националното съглашение (ПНС) на Либия Файез Сарадж в Анкара съобщи, че Турция и ПНС на Либия имат намерение да организират проучвания и разработки на нефтени и газови залежи в Средиземно море.
 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР