Министърът на националната отбрана на Гърция Никос Панайотопулос заяви, че

...
Министърът на националната отбрана на Гърция Никос Панайотопулос заяви, че
Коментари Харесай

Атина е готова на военни действия срещу Анкара

Министърът на националната защита на Гърция Никос Панайотопулос съобщи, че Атина е подготвена на всичко, в това число на военни дейности против Анкара, с цел да отбрани суверенните си права.

“Поведението на Турция напоследък е много нападателно. Считам, че единственият метод Гърция да се оправи с сходно държание, в което има наклонност към експанзия, е, от една страна, да употребява всичките си дипломатически оръжия, а от друга – да използва военна мощ за потушаване на спора “, сподели той в изявление за телевизия „ Стар “.

На уточняващ въпрос подготвена ли е Гърция за военно решение на спора, както сподели съветникът на премиера, Панайотопулос отговори позитивно, оповестява РИА Новости.

“Той сподели, че се готвим за всяка обстановка. Разбира се, „ всичко допустимо “ включва военно присъединяване. Ние не желаеме това, само че желаеме да стане ясно, че ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим оптимално нашите суверенни права”, акцентира министърът.

Преди няколко дни турският държавен вестник разгласява заявление за лиценз за проучване и рандеман на въглеводороди наоколо до гръцките острови.

В понеделник гръцкият външен министър Никос Дендиас съобщи, че Турция се пробва да присвои суверенните права на друга страна и назова дейностите й провокация, защото става въпрос за гръцкия континентален шелф.

В сряда гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изпрати писмо до управлението на Европейския съюз по отношение на “турските провокации”.

Гърция съобщи, че възможна ескалация от страна на Турция ще докара не до гръцко-турска рецесия, а до европейско-турска рецесия.

Междувременно турският президент Тайип Ердоган на взаимна конференция с ръководителя на Правителството на националното съглашение (ПНС) на Либия Файез Сарадж в Анкара съобщи, че Турция и ПНС на Либия имат намерение да организират проучвания и разработки на нефтени и газови залежи в Средиземно море.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР