Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с
Коментари Харесай

Весела Лечева се срещна с медалистите от Световното за трансплантирани спортисти

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с Георги Пеев и Огнян Ганчев, които завоюваха златен и бронзов орден в плуването от Световното състезание за трансплантирани спортисти в Пърт, Австралия.

Георги Пеев, който е единственият българин с два трансплантирани органа - сърце и бъбрек, завоюва златен орден на 100 метра бруст във възрастова група 40-49 година Огнян Ганчев, който също е с трансплантирано сърце, се класира трети на 100 метра тил във възрастовата група 60-69 години.

Лечева награди двамата спортисти с плакети, а те й връчиха значка в поддръжка на донорството.

" Впечатлена съм от Вашия дух и мощ. Вие сте образец за всички, че няма невъзможни неща. Преодолели сте доста житейски компликации, само че това освен не Ви е пречупило, а Ви е направило още по-силни. Щастлива съм, че мога да беседвам с Вас, тъй като Вашият образец би трябвало да даде мощ на доста хора ", сподели министър Весела Лечева.

Пеев и Ганчев споделиха, че най-важното за тях е посредством спортния си триумф да могат да убедят хората в това, че донорството е извънредно значимо. Весела Лечева ги увери, че в нейно лице ще имат цялостна поддръжка в тази извънредно значима задача.

Двамата спортисти описаха забавни истории от пътуването си до Пърт и присъединяване си в шампионата.

" Не единствено за нас, трансплантираните спортисти, само че и за всички останали е значимо да има спортна база, на която да може да се тренира. В нашия случай, ние даже имахме проблеми с намирането на работещ басейн в градовете, в които живеем ", показа Пеев.

И двамата описаха, че са спортували още преди да бъдат трансплантирани. Но след интервенциите са намерили мотивация и мощ да продължат. Усилията им няма да спрат след Пърт. Пеев мечтае да изкачи Килиманджаро, а Ганчев да взе участие най-малко в още едно международно състезание за трансплантирани.
 Весела Лечева поздрави ансамбъла за триумфа в Баку
Весела Лечева поздрави ансамбъла за триумфа в Баку

Министърът на спорта поздрави и управлението на федерацията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР