Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие националния отбор

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие националния отбор
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева прие националния отбор по шахмат за жени

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева одобри националния тим по шахмат за дами, който се завърна от олимпиада в Ченай (Индия).

Младият български отбор със селекционер Петър Арнаудов и в състав Нургюл Салимова, Гергана Пейчева, Белослава Кръстева, Габриела Антова и Виктория Радева приключи шампионата със седем победи, две равенства и две загуби и зае влиятелното 9-о място в крайното класиране.

" Поздравявам ви за сполучливото показване. То е плод освен на вашия гений, само че и на всекидневните старания, които полагате, с цел да сте в добра форма и готови на международно равнище ", сподели Лечева по време на срещата си с шахматистките.

Тя добави, че проблемите към ръководството на българския шахмат не би трябвало да лишават опцията  за реализация и развиване на състезателите.

Треньорът Петър Арнаудов акцентира, че сега България има доста надарено потомство от шахматистки, а мощната конкуренция посред им ще докара до още по-впечатляващи резултати.

На женския ни отбор по шахмат следва присъединяване на Европейското състезание в Чехия, а Лечева пожела триумф на девойките и техния щаб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР