Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави плувците, треньорите

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави плувците, треньорите
Коментари Харесай

Весела Лечева поздрави стотици млади плувци, които участваха в турнира „Замората“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави плувците, треньорите и уредниците на плувния шампионат „ Замората “, който се организира на басейн „ Спартак “ в София.

Състезанието е в памет на Стефан Попов-Замората и събира гении от пет възрастови групи. Организатор е плувен клуб „ Левски “ с поддръжката на Министерството на младежта и спорта, Столична община и Българската федерация по плувни спортове, а в него участваха над 500 млади състезатели.

„ Радващо е, че толкоз доста деца вземат участие в най-стария шампионат по плуване Стефан Попов – Замората. Сигурна съм, че знаете, че той е една от плувните митове на България, оставил трайни следи в този спорт. Радвам се, че в лицето на Петър Стойчев виждам човек, който поддържа традициите и дава опция на толкоз доста деца да упражняват обичания си спорт. Искам да поздравя и президента на федерацията Георги Аврамчев, който е предан на този спорт. Пожелавам на всички вас триумф. Искам да поздравя и вашите родители, които са избрали този спорт за вашите деца – подкрепяйте ги. Това е инвестиция освен в здравето, само че и в сполучливото развиване на вашите деца, тъй като спортът дава доста благоприятни условия “, сподели министър Лечева, която даде началото на плувното съревнование.

Още при започване на надпреварата девойките младша възраст на „ Левски “ сложиха нов народен връх в щафетата на 4 по 100 метра свободен жанр. Те бяха поздравени от министър Лечева, която им пожела да не престават с върховите достижения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР