Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетен
Коментари Харесай

Весела Лечева награди с почетен плакет Алберт Попов след третото място в слалома от Световната купа

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетен плакет Алберт Попов, който се класира на трето място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ) в неделя.

 

Преди награждаването се организира срещата на министър Лечева с Попов, с неговия треньор Ивайло Борисов, както и с управлението на БФ Ски. Борисов също получи почетен плакет.

 

След 39-годишна пауза Попов стана вторият българин след Петър Попангелов, който се класира на почетната стълбичка в старт от Световната купа в алпийските ски. Министърът подари на Алберт Попов мартеница и му пожела доста здраве и триумфи.  

 

" Искам от името на Министерството на младежта и спорта да изразя нашата изключителна наслада и горделивост от постигнатия триумф на Алберт Попов. Винаги напъните се възнаграждават. Ние не сме сюрпризирани от този триумф, той щеше да следва рано или късно, само че по-добре рано, с цел да може самият Алберт Попов и целият екип, който работи с него, да се усещат задоволени, уверени и спокойни, че българин може да бъде измежду най-хубавите в света в зимните спортове ", сподели Весела Лечева.

 

" Знаем с каква конкуренция работи българският екип, знаем, че в международната класация в ски спорта е от 5600 състезатели, което още един път демонстрира значимостта на триумфа на Алберт Попов. Искам да поздравя и неговият треньор господин Борисов за напъните, които поставя и за професионализма в подготовката на Алберт Попов. Федерацията по ски от доста години е една от най-добре работещи спортни федерации.

 

Професионализмът, който те влагат във всяко едно тяхно начинание при ръководството, докара до всички тези безспорни триумфи в сноуборда и в алпийските ски. Надявам се в бъдеще да няма тази дълга пауза от 39 години с новото потомство триумфите да идват всяка година. Искрено поисквам триумф на цялата федерация и на екипа. Алберт Попов сподели, че има доста мощен български дух, тъй като той претърпя едно от най-тежките житейски тествания, съумя да излезе още по-силен, за което го приветствам, най-много за несломимостта на неговия дух и сподели воля да покаже, че България може да бъде измежду най-хубавите в света ", добави министърът, визирайки 2015-а година, когато Попов претърпя тежка автомобилна злополука. 

 

Самият Попов благодари за страхотните думи и за поддръжката.

 

" Искам особено да благодаря на Министерството на младежта и спорта, на БФ Ски, на моя треньор, на родителите ми. Създадохме един страховит екип, който работи и успяхме да пожънем едни триумфи, за които единствено сме мечтали. Изключително съм горделив и ужасно щастлив от това, което успяхме да реализираме и още веднъж желая да благодаря на всички забъркани. Тази победа е за всички нас! ", сподели Алберт Попов.

 

Президентът на БФ Ски Цеко Минев добави, че този триумф е бил дълго чакан.

 

" Наистина сме извънредно горди с това достижение, което е чакано ужасно доста, още веднъж България да има топ скиор, на върха на международната класация и на подиума. Мисля, че последните 20 години, които сме дружно, сме си го споделили от първия ден, че задачата е тази и мисля, че сега сме го изпълнили. От тук нататък предстоят извънредно хубави дни освен за Алберт, само че и за целия български зимен спорт, тъй като нещата са на положително равнище. И в  сноуборда скоро ще има нови заместници, почтени на Радослав Янков.

 

На всички състезатели им искам първо здраве и в действителност този професионализъм, който влагат, да продължава и за напред ", съобщи Цеко Минев.

 

Треньорът Ивайло Борисов сподели, че триумфът идва в верния миг, за който се приготвят от години. И е благополучен, че тъкмо Весела Лечева ги награждава, тъй като като състезател от международна големина тя може да оцени най-добре тяхното достижение.

 

Цеко Минев добави, че е значимо да бъде създадена стратегия за образование на треньори, тъй че стотиците деца, които ще се възпламенят по ските след международния пробив на Алберт Попов, да могат да получат късмет за добра подготовка.  

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР