Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на
Коментари Харесай

Министър Лечева присъства на Европейската купа по джудо в София

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе посетител на Европейската купа по джудо , която се организира в столичната зала „ Асикс Арена “ . Повече от 400 състезатели от над 40 страни взеха присъединяване в надпреварата , което играе ролята и на подготовка за Олимпиадата в Париж .

„ За България е чест да бъде хазаин на Европейската купа по джудо. Поздравявам всички участници и медалисти за тяхното показване през вчерашния ден, а на тези, на които им предстоят битки за медалите през днешния ден – триумф “ , съобщи министър Лечева.

Тя не пропусна да благодари на Европейския джудо съюз за доверието към българската федерация, която от своя страна поставя огромни старания за развиването на бойния спорт . Лечева пожела триумф на всички по пътя към Олимпийските игри.

 Европейска купа по джудо
Европейска купа по джудо. Снимка: Министерство на младежта и спорта

Спортният министър връчи почетен плакет на президента на Европейския джудо съюз Ласло Тот за оказаната поддръжка към федерацията ни . Той е в България по покана на президента на Българската федерация по джудо /БФД/ Румен Стоилов и неговия заместител Даме Стойков.

Вчера състезателите ни съумяха да завоюват две оценки – злато за Ивелина Илиева (57 кг) и бронз за Габриела Димитрова (52 кг). По-късно през днешния ден ще станат ясни и медалистите от втория ден на конкуренцията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР