Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов

...
Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов: Ще работим прозрачно в непрекъснат диалог със спортните федерации и за обезпечаването на всички спортисти

Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Андрей Кузманов показа пред медиите своя екип от експерти и целите в работата на Министерството на младежта и спорта (ММС) по време на неговия мандат.

Заместник-министър с сектор " Младеж " е Валентин Гичев, който ще дава отговор и за спорта за всички и спорта за учащи. Росен Барчовски ще управлява елитния спорт, а основен секретар на ММС е Александър Георгиев.

" Първата и съществена цел пред мен и моя екип е обезпечаването на българските олимпийци и на състезателите с шансове за присъединяване на най-големия състезателен конгрес, както за Игрите в Токио, по този начин и за Зимните олимпийски игри. Ще подсигурим и всички останали наши спортисти ", съобщи министър Кузманов.

Той добави, че са изискани отчети за работата на всички звена в ММС, както и сдруженията, чиито принципал е министерството.

" Ще се стремим да работим транспарантно, в интерес на българския спорт и цялата наша активност ще бъде пред очите на обществото, сподели още спортният министър.

Кузманов съобщи, че здравето на българските спортисти и треньори е доста значимо и всички от тях, които пожелаят ще бъдат имунизирани. Той добави, че се прави всичко допустимо за естественото протичане на надпреварите у нас в условия на пандемия.
 Андрей Кузманов привиква конференция
Андрей Кузманов привиква конференция

Обявява екипа си

По-рано през днешния ден министър Кузманов и неговият екип организираха среща с представители на спортни федерации, на която бяха дискутирани проблемите, стоящи пред тях.

По време на срещата, която протече при огромен интерес от страна на спортната общност, министър Кузманов съобщи, че вратите на министерството са отворени за разговор и за шерване на хрумвания за развиването на българския спорт. Според новото управление спортовете не трябва да се разделят на олимпийски и неолимпийски, а да се даде късмет на всеки един от тях.

Заместник-министър Росен Барчовски сложи акцент върху ролята на треньорите при подрастващите в нашето общество. Според него специалността на наставника би трябвало да бъде приравнена към тази на учителите и че той ще работи по този план.

Заместник-министър Валентин Гичев показа упоритостта си всички стратегии на ММС, свързани с младежта, да доближат до младежите в България.

От страна на спортните федерации бяха сложени въпроси за усъвършенстване на Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС), финансирането им и метода на осъществяване часовете по физическо образование в учебно заведение. Министър Кузманов се ангажира да бъде направен план за промени в ЗФВС, който да бъде прегледан от идващото Народно заседание.

Спортният министър и неговият екип ще организират постоянни срещи с представители на всички федерации.

Домакин на конференцията и на срещата със спортните федерации бе Музеят на спорта на Националния стадион " Васил Левски ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР