Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели, че не

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели, че не
Коментари Харесай

Министър Василев: Държави с исторически опит нямат такава делегация

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев показа, че не слага никакви условия към българските спортисти на зимните Игри в Пекин. Той акцентира, че самото им класиране на Олимпиадата в китайската столица е триумф.

" Предвид изискванията, които страната е основала за спортистите и вложенията в спорт през последните години, за мен самото класиране за Олимпиада е триумф. В никакъв случай няма да ги товаря с някакви условия, изключително пък аз.

Благодаря им, че макар всички компликации, които изпитват, нашата делегация е от 16 спортисти. Това не е по никакъв начин малко. Видяхме страни с доста сериозен исторически опит, който нямат такава делегация, тъй че значимото е, че са тук - правилото на Олимпийските игри. Ако нещо реализиран, естествено това е добре пристигнало за България.
 Зографски даде начало на сполучливи Олимпийски игри за България
Зографски даде начало на сполучливи Олимпийски игри за България

Пред погледа на министъра

Настроен съм доста позитивно. Вчера имаше извънредно разкриване на Олимпиадата, беше запаметяващо се. Сега гледах квалификацията на Зографски. Класира се за формалния старт на следващия ден, когато се надявам да реализира сериозен резултат. Организацията е на доста високо равнище.

За страдание формалните лица сме малко изолирани, само че ограниченията за сигурност, поради обстановката, са преди всичко. Не знам по какъв начин е било преди Игрите в Китай, само че в този момент хората се отнасят извънредно отговорно към сигурността и здравето на всички ", съобщи Василев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР