Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се занимава с

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се занимава с
Коментари Харесай

Красен Кралев: Радостин Василев се занимава с клевети вместо да си върши работата

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се занимава с клюки вместо да си прави работата. Такава позиция изрази пред бТВ някогашният началник на спортното министерство Красен Кралев.

Вчера министър Василев насочи обвиняване за корупция в министерството по време на мандата на Кралев и съобщи, че депутатският му имунитет би трябвало да бъде свален. Като образец той уточни плановете за възобновяване на физкултурните салони и събираните наеми за обекти на стадион „ Септември “, при които имало нарушавания. Министърът съобщи, че за нарушаванията се сезирана прокуратурата.

„ Абсолютно празни приказки “, „ това са празни клюки “ – разяснява Красен Кралев.

Той подсети, че при започване на 2020 година предходното постоянно държавно управление е отпуснало 20 милиона лева за физкултурните салони – на доста по-ниски цени от сегашните, е имало процедура за социална поръчка. Имало е опция за предплатено заплащане против гаранция от изпълнителя пред Министерството на финансите по законна процедура. Било е ясно, че в случай че средствата не бъдат усвоени до края на годината, би трябвало да се върнат и още веднъж да се разгласи социална поръчка. По думите му, тя е била забавена съзнателно от служебния министър Андрей Кузманов, с цел да бъдат отправени обвинявания, че работата по салоните не е свършена. Междувременно е имало е обжалване на поръчката, заради което работите са спрени, само че парите на налични - някои от компаниите са върнали средствата, други не и въпросите са въпрос на правосъдно решение.

„ Ние сме спазили безусловно всички процедури “, акцентира Кралев, като запита кой е ощетил страната – който е извършил процедурата или който е попречил осъществяването на плановете?

Той акцентира, че за медалите, които не престават да печелят през днешния ден българските спортисти има принос неговият екип. Кралев даде за образец медалите от Европейското състезание по повдигане на тежести.

„ 7 нови зали построихме за повдигане на тежести “, подсети той.

„ Защо е затворен в този момент Зимният замък? “ – попита Кралев, като акцентира, че по време на неговия мандат той не е затварян.

Той посочи, че спортисти от интернационална класа като фигуристката Александра Фейгин не могат да се приготвят при основаните сега условия.

Кралев отхвърли и обвиняванията на Василев за нарушавания при отдаване чартърен на обекти в стадион „ Септември “. Той съобщи, че по времето на мандата му е имало капиталови планове за стадиона, само че става дума за два парцела, притежавани от софийската регионална администрация, които е трябвало да бъдат трансферирани. Това обаче не е станало до края на неговия мандат и в случай че министър Василев има искания, те би трябвало да бъдат отправени към регионалната администрация.

Той добави, че Радостин Василев е в неприятни отношение със спортните федерации.

„ Отвратен съм от тази ненавист, от тази завист, от тези клюки “, уточни Кралев.

Красен Кралев съобщи, че никой не е непогрешим и в случай че има позволени нарушавания, те би трябвало да бъдат потвърдени. Бившият министър съобщи, че ще се откаже от депутатския си имунитет, в случай че бъдат предоставени данни за закононарушения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР