Министърът на младежта и спорта планира изграждането на два ролбана

...
Министърът на младежта и спорта планира изграждането на два ролбана
Коментари Харесай

Изграждат два ролбана за биатлон в Троян и Самоков

Министърът на младежта и спорта възнамерява построяването на два ролбана за биатлон. Те ще се намират в Троян и Самоков.

Прези няколко дни министър Красен Кралев посети стрелбището по биатлон в гр. Троян,, където беше посрещнат от президентa на БФБ Екатерина Дафовска, Иван Миховски и спортни деятели.

Спортният министър пое ангажимент да се прегледа плана и да се избере най-хубавият вид за създаване на ролбана за биатлон - в това число взаимно финансиране от Министерството и Общината.

През март месец министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на европейския първенец Красимир Анев и международния вицешампион Владимир Илиев и изиска от БФБиатлон да построи тригодишна тактика за развиване до Олимпийските игри.

На база на този проект, президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска и министърът разискаха и още един план обвързван с възстановяване на съществуващия ролбан в гр. Самоков и създаване на малко стрелбище към него.

Очаква се реставрирането на трасето в Самоков да получи финансиране най-рано през месец декември 2019 година и да се започва работа по плана напролет на 2020 година Ролбанът в гр. Троян също е плануван за 2020 година фотография: troyanexpress.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР