Министърът на младежта и спорта отбеляза Международния ден на спорта

...
Министърът на младежта и спорта отбеляза Международния ден на спорта
Коментари Харесай

Министър Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Министърът на младежта и спорта означи Международния ден на спорта с поддръжка за седмото издание на самодейността “Бяла карта ” #WhiteCard
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Facebook

6 април е Международен ден на спорта за развиване и мир. Концепцията за спорта като източник и дипломат на мира е общоприета и приета основа за създаване на държавна политика, която да контролира, предизвиква и обезпечава развиването на спорта. В тази връзка би трябвало да се има поради, че спортното обръщение към обществото би могло да донесе доста позитивни трендове. Ето за какво поддържам седмото издание на самодейността “Бяла карта ” #WhiteCard. Кампанията е на организация “Мир и спорт ” и се организира под патронажа на Негово височество Принца на Монако - Алберт II. Нейната съществена цел е да предизвиква позитивните и градивни полезности на спорта. “Бяла карта ” е ориентирана към общественото включване, приемливост и мир. Тя е контрапункт на наказателните картони и ни приканва не да наказваме, а да сътворяваме позитивни промени.

Едно спортно съревнование, шампионат или шампионат би трябвало да бъде средище на всички спортни стойности и фестивал на комплекса от полезности, припознаващи спорта и мира.

Днес повече от всеки път спортът може да въодушеви, да даде вяра за бъдещето и да бъде мощен инструмент за световна взаимност. Вярвам, че спортът може да помогне за образуването на по-добро бъдеще!

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР