Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, заяви пред

...
Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, заяви пред
Коментари Харесай

Кралев: Строим нов национален стадион

Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, съобщи пред бТВ, че нов народен стадион ще бъде издигнат, без значение дали България, дружно с Гърция, Румъния и Сърбия, ще бъде хазаин на европейското състезание през 2028 или международното през 2030 година

" Заявили сме твърдо желание да изградим нов народен стадион. Това не е обвързвано единствено с кандидатурата, която обсъждаме с Гърция, Сърбия и Румъния за кандидатурата за европейско или международно състезание. През юни месец трябваше да има среща в Букурещ, само че след европейските избори в две от страните - Гърция и Румъния, има предварителни избори. Изчакваме те да се проведат и срещата е отсрочена за септември. Възможно е някоя от страните да се отдръпна след изборите. Независимо от това, планираме построяването на нов народен стадион.

Има няколко терена, които са препоръчани от Столична община. Всичките са положителни, всичките са отзивчиви. Не мога да разясня къде са. Обсъждаме 3 терена, всеки от тях си има плюсове и минуси, ще ги подложим на обществено разискване. Яснота какъв ще е потенциалът може да получим в края на годината, когато стане ясно дали ще аплайваме за европейско или международно състезание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР