Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените
Коментари Харесай

Красен Кралев: Интересът на "Левски" е по-важен от този на целия спорт?

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че измененията в Закона за хазарта ще окажат удобно въздействие на българския спорт. Според него няма по какъв начин от едната страна да бъде подложен ползата на футболния " Левски ", а от другата - този на целия роден спорт.

" Не мога да разясня какво ще се случи в " Левски ". Това е решение на притежателите и управлението на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка страна има право да контролира бизнеса. Смятате ли, че тези дейности са ориентирани против " Левски "? От едната страна стои ползата на българския спорт, а от другата на " Левски "? Така ли? Значи ползата на футболния клуб е е по-голям от интереса на целия спорт? ", сподели министърът след церемонията " Нощта на първенците ".
Тайбе Юсеин и Владимир Илиев покориха " Нощта на първенците " (ГАЛЕРИЯ) Награди имаше и за 10 души с принос към спорта у нас Снимка: Lap.bg
" Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на фирмите за
залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт "

" Промените в Закона за
хазарта водят до по-големи доходи за тотализатора и Министерството на спорта. По принцип бюджетът министерството е към 80 млн. лв.. От тях 50 млн. отиват за спортните действия. След измененията тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват главно от тотализатора. Тези промени ще доведат до нарастване на приходите. Няма по какъв начин да не поддържа предложение, което ще докара до нарастване на приходите за българския спорт. Редно да разпознаваем заслужилите след всяка една година. Те получават награди от Българския състезателен тотализитор. Имахме добра година, само че наред с това съм уверен, че можем доста повече. Дай Боже шанса да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с доста медали от Токио ", разяснява още Кралев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР