Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че предвид

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че предвид
Коментари Харесай

Кралев: Не е рентабилно да се строи нов голям стадион

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че поради равнището на спортната инфраструктура у нас, построяването на стадион като " Филип Втори " в Скопие, не е рентабилно. На оборудването в югозападната ни съседка се игра мачът за Суеперкупата на Европа сред " Реал " Мадрид и " Манчестър Юнайтед ".

" Това е една от обичаните ми тематики. Такова оборудване би трябвало да е черешката на тортата. За да имаш подобен стадион, би трябвало всичко останало да ти е наред - физкултурните салони в учебните заведения, залите, другите игрища. Не мисля, че в настоящето ни положение най-умното нещо е да инвестираш парите си в един мач. Не имам вяра равнището на македонския спорт да се вдигне от тази инвестиция. За всяка страна е прелъщение да има такова оборудване, само че аз съм последовател на еволюционния метод за развиване, а не на революционния, тъй като, като нямаш никаква спортна инфраструктура, а сложиш подобен стадион, какво от това? Ще дойдат огромните тимове и ще видят, че нямаш хотели, както стана в Скопие. Най-важното е спортната инфраструктура да бъде правена малко по малко. Не виждам на кое съревнование може да взе участие български тим и то да не се организира на " Васил Левски ". Така или другояче има по 3 мача на година на националния тим там ", съобщи Кралев в предаването " Тази заран " по БТВ.

Министърът разкри, че стадион " Тича ", който се строи във Варна, ще бъде с потенциал 22 хиляди и ще е подготвен до 2 години.

Той е удовлетворен от представянето на младите български спортисти на огромни шампионати в последния месец.

" Гледам на триумфа на тези състезатели дълготрайно. Само преди година завършиха олимпийските игри в Рио. Преди да заминем за там правихме разбори и имахме късмет за към 6 до 8 медала. В момента имаме едно доста мощно потомство - младежи, които идват и дружно с тези, които имаха шансове на предната Олимпиада, ще изглеждаме по напълно различен метод през идващите 3 години ", убеден е той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР