Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че има

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че има
Коментари Харесай

Кралев: Имам надежда, защото имаме много силно поколение във футбола

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че има вяра за българския народен тим по футбол. Според него има мощно потомство.

Думите му пристигнаха при гостуването му в утринния блок на Би Ти Ви, където водещият показа шегата, че от 20 години българският тим няма загуба на международно състезание. За последно националите играха на международни финали във Франция 1998. Кралев отвърна, че въпросите за триумфите в обособените спортове би трябвало да се насочват към управленията на федерациите.

" Много се работи в детско-юношеския футбол, тъй като там са корените. Имаме доста забавни юноши. Виждате, доста по-лесно е да продадеш младеж в първокласен западен тим, в сравнение с при мъжете. Някъде нишката я губим 18-20 години. Когато юношите задобреят и имат няколко сполучливи участия за националния тим, просто създадат си две татуировки, една прическа и си повярват, че са станали футболисти. А то тогава стартира къртовската работа ", сподели Кралев.

" Имам вяра, тъй като има доста мощно потомство. Знаете, с футболния съюз работим настойчиво от няколко години в посока детско-юношески футбол. Има доста гении, които излизат. Най-голямата грижа обаче на треньорите и на управлението на футболния съюз е да се запазят тези момчета и да ги възпитават в посока по този начин, че те би трябвало да работят. Това не е развлечение. Професионалният футбол си е работа. Както всички естествени хора работят по 8-10 часа, по този начин и ти би трябвало да работиш като състезател, в случай че искаш да имаш триумфи. Ако не - можеш да се подвизаваш в родните ешелони и до 40 години. Но това няма да ти докара нито на теб, нито на страната задоволство. "

Кралев приказва за проблемите с уреждането на мачове. Според думите му 77% от случаите са на мачове в Европа. " Затова казусът си е наш ", сподели той. Думите му идват няколко дни след присъединяване му в работна среща в Москва, проведена от Разширеното отчасти съглашение за спорт (ЕPAS) на Съвета на Европа и Министерството на спорта на Руската федерация.

Министърът уточни, че има спогодба, която би помогнала в битката с уреждането на мачове, само че тя е утвърдена от всички страни в Европейския съюз като се изключи Малта. " Това е доста сериозен политически проблем, тъй като демонстрира един от дефектите в Европейския съюз. Една страна - поради персоналния си интерес, блокира нещо, което е от фундаментално значение за даден бранш, какъвто е спортът. "

Кралев сподели още, че се надява бизнесът да помогне на федерацията по повдигане на тежести да заплати санкцията си към интернационалната федерация. Според него макар свадите, това е спорт, който носи триумфи и това може да бъде употребявано от фирмите.

Той уточни, че поради санкции някои от огромните сили в щангите ще бъдат единствено с по една жена и един мъж на олимпийските игри в Токио 2020, а България би могла да изпрати по двама, което е причина за продобиване на олимпийски орден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР