Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във
Коментари Харесай

Министър Кралев: Възстановяването на спортната икономика трябва да бъде приоритет на ЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване във видеоконференция на министрите на спорта на Европейски Съюз. Тя бе отдадена на оправянето с следствията от пандемията от COVID-19 върху бранш „ Спорт “ и се концентрира върху възобновяването на бранша в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект. Конференцията бе управлявана от Загреб от държавния секретар на Хърватия за спорта господин Томислав Дружак. В срещата се включи и европейският комисар с сектор “Иновации, проучвания, просвета, обучение и младеж” Мария Габриел.

“Възстановяването на спортната стопанска система е голяма отговорност за всички държави-членки, Европейския съюз и спортното придвижване и би трябвало да бъде един от главните стълбове в идващия работен проект на Европейски Съюз за спорта. Убеден съм, че обединени ще се оправим с това предизвикателство и ще осигурим допустимо най-хубавите благоприятни условия за идващите генерации “, сподели министър Кралев и добави, че спортът би трябвало да дава отговор на изискванията за приемане на поддръжка от Европейски Съюз посредством финансирането, планувано в обновения бюджет на Европейски Съюз за идващия програмен интервал, в това число структурните фондове, инструмента за възобновяване на Европейски Съюз след COVID-19, стратегия „ Еразъм+ “ и всички други съответни стратегии.

На ниво Европейски Съюз България през цялото време поддържа координирания метод за справяне с последствията от пандемията върху спорта.

“Ефективното ограничение на разпространяването на вируса ни разреши последователно да обновим бранш „ Спорт “ от началото на месец май “, уточни спортният министър и срещна своите сътрудници с програмата за възобновяване на спортните действия на ММС.

“Възобновяването на спортните действия повдигна духа на българите. Въпреки това, е доста значимо всички спортисти и жители да бъдат оптимално деликатни, до момента в който не се откри дейно лекуване против вируса “, добави Красен Кралев.

Министър Кралев акцентира, че опазването на здравето и живота на българските жители и спортисти е най-важният приоритет на българското държавно управление. В същото време, още на доста ранен стадий България стартира да подхваща ограничения за намаляване на негативното въздействие на пандемията върху спортната стопанска система. „ Правителството също по този начин подсигурява, че бюджетите на спортните федерации за 2020 година остават непроменени макар огромния брой анулирани спортни събития. Тези средства ще бъдат употребявани за подготвителни лагери и действия. България възнамерява да удвои финансирането на спортните клубове през 2021 година “, добави още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР