Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във
Коментари Харесай

Министър Кралев: Възстановяването на спортната икономика трябва да бъде приоритет на ЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване във видеоконференция на министрите на спорта на Европейски Съюз. Тя бе отдадена на оправянето с следствията от пандемията от COVID-19 върху бранш " Спорт " и се концентрира върху възобновяването на бранша в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект. Конференцията бе управлявана от Загреб от държавния секретар на Хърватия за спорта господин Томислав Дружак. В срещата се включи и европейският комисар с сектор " Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша " Мария Габриел.

" Възстановяването на спортната стопанска система е голяма отговорност за всички държави-членки, Европейския съюз и спортното придвижване и би трябвало да бъде един от главните стълбове в идващия работен проект на Европейски Съюз за спорта. Убеден съм, че обединени ще се оправим с това предизвикателство и ще осигурим допустимо най-хубавите благоприятни условия за идващите генерации ", сподели министър Кралев и добави, че спортът би трябвало да дава отговор на изискванията за приемане на поддръжка от Европейски Съюз посредством финансирането, планувано в обновения бюджет на Европейски Съюз за идващия програмен интервал, в това число структурните фондове, инструмента за възобновяване на Европейски Съюз след COVID-19, стратегия " Еразъм+ " и всички други съответни стратегии.
 Красен Кралев: Няма по-голямо благополучие от детската усмивка
Красен Кралев: Няма по-голямо благополучие от детската усмивка

" Денят на детето е празник на оптимизма и вярата за по-светло бъдеще! "

На ниво Европейски Съюз България през цялото време поддържа координирания метод за справяне с последствията от пандемията върху спорта.

" Ефективното ограничение на разпространяването на вируса ни разреши последователно да обновим бранш " Спорт " от началото на месец май ", уточни спортният министър и срещна своите сътрудници с програмата за възобновяване на спортните действия на ММС.

" Възобновяването на спортните действия повдигна духа на българите. Въпреки това, е доста значимо всички спортисти и жители да бъдат оптимално деликатни, до момента в който не се откри дейно лекуване против вируса ", добави Красен Кралев.

Министър Кралев акцентира, че опазването на здравето и живота на българските жители и спортисти е най-важният приоритет на българското държавно управление. В същото време, още на доста ранен стадий България стартира да подхваща ограничения за намаляване на негативното въздействие на пандемията върху спортната стопанска система. " Правителството също по този начин подсигурява, че бюджетите на спортните федерации за 2020 година остават непроменени, макар огромния брой анулирани спортни събития. Тези средства ще бъдат употребявани за подготвителни лагери и действия. България възнамерява да удвои финансирането на спортните клубове през 2021 година ", добави още той.
 Министър Кралев актуализира напътствията за използване на противоепидемични ограничения при спортни занимания на закрито
Министър Кралев актуализира напътствията за използване на противоепидемични ограничения при спортни занимания на закрито

Те са съгласувани с министъра на здравеопазването
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР