Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във
Коментари Харесай

Кралев: Проактивността и солидарността на младежите са ресурсът за преодоляване на предизвикателствата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване във видеоконференция на министрите на младежта в Европейския съюз по отношение на отражението на COVID-19 върху бранш " Младеж ". В срещата се включи и европейският комисар с сектор “Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша ” Мария Габриел.

“Младите хора и младежките организации съумяха да покажат, че проактивността, нововъведенията и солидарността са част от тяхната ДНК. Те продължиха да извършват доста от младежките действия през цифрови информационни канали. Младежките центрове и пространства в България поддържат младежите като основават и споделят видеоклипове и онлайн наличие по тематики, забавни за тях. Голям брой младежи и юношески организации подхващат доброволчески действия в поддръжка на хора и групи от хора, които са най-засегнати от пандемията COVID-19 ”, сподели министър Кралев.

Красен Кралев даде за образец някои от практиките на младежите, които включват отговаряне на гореща линия за възрастни хора и хора, живеещи сами, както и снабдяване на артикули от първа нужда за тях. Други действия се концентрират върху даването на безвъзмездни защитни маски за многократна приложимост на хора с увреждания и безвъзмездна храна за хора в потребност. Доброволците имаха основна роля в поддръжка на лечебните заведения и лечебните заведения и в активността на националните и локалните управляващи.

“В тези изпълнени с провокации времена, българското държавно управление продължи да оказва поддръжка на нашите младежи и юношески организации. Младите хора в заетостта и младежите бизнесмени се възползваха от разнообразни хоризонтални ограничения. На учениците и студентите бе обезпечена опция да продължат образованието си онлайн ”, уточни министърът на младежта и спорта.

Той добави, че българското държавно управление подсигурява, че всички бюджети и заплащания са непокътнати, макар анулацията на разнообразни действия. Освен това са удължени интервалите за осъществяване на националните юношески планове.

„ Към момента България е в развой на последователно намаляване на анти-пандемичните ограничения. Успешно ограничихме разпространяването на вируса. Днес младежите още веднъж практикуват редица спортове, посещават музеи, художествени галерии и библиотеки “, сподели още Красен Кралев. Той счита, че е належащо да се активизират всички съответни стратегии и схеми на Европейски Съюз за справяне с последствията за младежите и младежките организации.

„ България приканва Европейската комисия да обезпечи задоволително еластичност при осъществяването на стратегиите на Европейски Съюз, в това число посредством преразпределение на средства сред разнообразни действия. Младежкият бранш би трябвало да може да се възползва изцяло от всички благоприятни условия “, уточни още министър Кралев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР