Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Европейското първенство по баскетбол на колички

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване в формалното разкриване на Деветото европейското състезание по баскетбол на колички Дивизия C, което се организира от 29 юли до 4 август в столичната зала " Триадица ". Турнирът се организира със съдействието на Министерството на младежта и спорта (ММС). На баскетболния терен с изключение на тима на България, за който това европейско е дебют на сходен конгрес, ще излязат и отборите на Португалия, Ирландия, Чехия, Сърбия, Гърция и Унгария.
 Снимка 436428
Източник:

" За мен е голяма чест да открия 9-ото Европейско състезание по баскетбол на колички в група C. За нас е наслаждение да приветстваме в София толкоз доста мъже с непреклонен дух и неповторими спортни качества. Вие сте най-хубавия дипломат на спорта и аз имам вяра, че това съревнование ще способства извънредно доста за популризирането на този спорт, както и да покажем, че баскетболът на колички е наличен в България ", сподели министър Кралев и пожела триумф на всички участници.

Спортният министър изрази благодарността си към Българска федерация по баскетбол (БФБ) и на нейния президент Георги Глушков за прелестната организация на шампионата и показа, че през 2020 година страната ни съумя да завоюва и домакинство на Световно състезание по баскетбол за юноши до 17 години.
 Снимка 436427
Източник:

" Искам да благодаря на министр Кралев за съдействието, което оказва през последните няколко години за развиването на нашия спорт. Бих желал да пожелая на всички участници в идващите няколко дни да покажат най-хубавото, на което са способни и да оценят всички старания, които са положени ", съобщи от своя страна Георги Глушков. Министерството на младежта и спорта поддържа развиването на баскетбола на колички в България още с въвеждането на новата " Програма за развиване на спорта за хора с увреждания " през 2016 година Оттогава до момента на (БФБ) по Програмата са предоставени 346 000 лева, най-вече за осъществяване на спортни занимания, образуване на държавни шампионати, подготовка и присъединяване на националния тим в интернационалните надпревари и не на последно място - за закупуването на общо 28 спортни инвалидни колички за баскетбол. Благодарение на това, систематична подготовка водят 57 лица с разнообразни двигателни увреждания, част от които в новосъздадените 2 баскетболни клуба за хора с увреждания. Осигурени са 6 квалифицирани спортни експерти, които да работят с лицата по клубовете, а за националния тим - треньор, доктор, физиотерапевт и други длъжностни лица. През годините общо 7 разнообразни спортни клуба са взели участие в плановете на БФБ, за които федерацията годишно провежда сред 3 и 5 шампионата в градовете София, Варна и Бургас. За 2019 година ММС е предоставило на БФБ сумата от 120 000 лв. за образуване на прояви от държавния състезателен календар, присъединяване в 4 прояви (международни шампионати и европейско първенство) от интернационалния състезателен календар, подготовка на спортисти с увреждания за присъединяване в деянията от интернационалния състезателен календар и за материално-техническо обезпечаване. На събитието участва и спортният шеф на Европейската федерация по баскетбол на колички Дирк Косер.
 Министър Кралев взе участие в откриването на Световното състезание по битка за кадети
Министър Кралев взе участие в откриването на Световното състезание по битка за кадети

" За София е голяма чест да одобри Световното състезание по битка за кадети "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР