Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за
Коментари Харесай

Ивет Лалова беше определена за Атлет номер едно на България за 2019 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата за спортист номер едно на България на Ивет Лалова. Спринтьорката беше отличена в обичайна анкета на списание " Атлетика ". Лалова за пети път печели в допитването. Ивет заслужи признанието за номер едно за 2019 година след сполучлив летен сезон, в който покри нормативите на 100 м (11.08 сек) и 200 м (22.45 сек) за Олимпийските игри в Токио 2020. Тя ще взе участие за пети път на най-големия състезателен конгрес. Лалова съумя да влезе и във финала на 200 м по време на Световното състезание в Доха, Катар.
 Снимка 457776
Източник:

" Ако нямаш добра атлетика, няма и спорт. Имаме гении, имаме и митове. Талантите се учат от легендите. Легендите ни държат постоянно едно високо равнище. Излишно е да споделям какъв брой е значима Ивет за международната атлетика, освен за българската. Не, че в България не я обичат, не че в България стотици младежи и деца не желаят да й подражават. Но когато видиш, че на едно Световно състезание по време на формалния обяд с представители на всички атлетически федерации, тя беше единственият настоящ спортист, който беше поканен на този обяд и единственият човек, който сър Коу поздрави и се обърна публично към него от всички присъстващи, няма по какъв начин да не се гордеем, че имаме подобен съотечественик и толкоз значима фигура в международната атлетика ", сподели при награждаването министър Кралев. Ивет Лалова беше избирана за номер едно у нас и през 2004, 2005, 2008 и 2012 година В своето изявление откакто получи премията Лалова благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на целия български спорт. " Много постоянно ми се случва да се гордея, когато излизам в чужбина и споделям какви зали и какви писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България ", сподели пред присъстващите Ивет Лалова.
 Министър Кралев участва на финала на
Министър Кралев участва на финала на " Нощта на скоковете "

Атрактивната конкуренция се организира още веднъж в столичната " Арена Армеец " след четири годишно спиране

Втора в анкетата с 261 т. се подреди Радослава Мавродиева, която стана европейска шампионка в тласкането на гюле на шампионата в зала през март. Трета с 245 т. е Мирела Демирева. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година съумя да покрие норматив и за Токио 2020. Четвърти в допитването с 219 т. остана Тихомир Иванов. Министър Красен Кралев подчертава върху положителните резултати, които реализираха младите спортисти през 2019 година Валентин Андреев и Александра Начева заеха пето и шесто място в класацията. Андреев донесе златен орден за България на европейския олимпийски юношески фестивал и оглави международната класация на чук за юноши под 18 години. По време на днешната гала той беше избран за изгряваща звезда на българската атлетика. " През миналата година направихме по този начин, че да има повече благоприятни условия за подготовка на нашите лекоатлети. Реновирахме залата в Добрич, реконструирахме и закритата писта в Кюстендил. Знаете, че добричката писта, която е втората кръгова писта в България, е от извънредно значение за българската лека атлетика, тъй като е мъчно на състезателите от Източна България да намерят подобаваща писта за тренировки през зимата. Не съм се отказал от фантазията си до края на мандата да стартира реконструкцията на стадион " Академик ".
 Красен Кралев взе участие в церемонията по връчване на премиите „ Златен пояс “
Красен Кралев взе участие в церемонията по връчване на премиите „ Златен пояс “

Събитието се провежда за втора година

Не съм не запомнил това заричане, работим и нека тази година да подсигурим нужните средства, с цел да стартира ремонтът, тъй като по този метод считам, че ще изградим един прелестен комплекс към " Асикс Арена ", който да бъде същинският дом на българската лека атлетика ", разгласи министър Кралев. В приветствието си към състезателите министърът на младежта и спорта означи значимостта на идващата 2020 година. " Следващата година е по-особена. Тя ще мине под знака на Олимпийските игри. Пожелавам на всички да осъществят задачите и фантазиите си, и да защитят почтено достойнството на България, както постоянно са го правили. Не забравяйте да обръщате внимание на децата, както множеството от вас вършат, тъй като имаме потребност от идоли, модели на подражателство, а вие сте верните хора, които би трябвало да следват ", сподели Кралев. Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и на Балканската асоциация на атлетическите федерации (БААФ) Добромир Карамаринов връчи почетен плакет на спортния министър за приноса му в развиването на атлетиката в Балканския район. " Г-н Кралев познава основните фигури на БААФ, с някои от тях приказва на техния език, което го прави обичан от моите сътрудници в централата. Благодаря му, че употребява Балканите като образец за всички с общите семейства на надпревари в други спортове, а и за съпричастността, която демонстрира към леката атлетика. Искам да благодаря и на Антон Бонов, който към този момент 19 години поставя старания за организирането на анкетата за Атлет номер едно на България ", съобщи Карамаринов.
 Министър Кралев угрижен от бездействието на Данчо Лазаров
Министър Кралев угрижен от бездействието на Данчо Лазаров

През последните години волейболът е най-обгрижвания спорт
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР