Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи плакет на световната шампионка за девойки Александра Начева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на Александра Начева и нейния треньор Стойко Цонов за извоюваната купа в тройния скок от Световното състезание по лека атлетика до 20 години в Тампере (Фин) и сребърния орден от Европейското състезание до 18 година в Дьор (Унг). Българската скачачка извоюва златото с отличните за възрастта й 14,18 м. Този резултат е европейски връх за девойки до 18 година и най-хубаво достижение в света за сезона за девойки до 18 и до 20 година

Това е първа международна купа за България в тази възрастова група от 2006 година насам.
„ Благодаря Ви за това, което направихте. Световна купа с толкоз сериозен резултат е нещо фантастично и откровено Ви приветствам за триумфа. Прекрасно е, че Александра ще взе участие и на Европейското състезание за мъже и дами, тъй като там тя ще придобие скъп опит. Аз съм уверен, че Алекс ще премери сполучливо сили с най-големите, а по-късно чакам да завоюва квота и за Олимпийските игри в Токио “, сподели министър Кралев.
Освен на Европейското състезание за мъже и дами в Берлин през август, на Александра Начева следва и присъединяване в Летните юношески олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври.

По време на срещата, на която участва и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше разисквана и огромната стратегия за атлетическа инфраструктура, която започва още по времето на първия министерски мандат на Красен Кралев. Най-сериозният план беше реконструкцията на стойност 7 млн. лева на „ Асикс Арена “, която не беше употребена за лека атлетика от 2011 година насам. Бяха осъществени поправки на пистите в Сандански и Хасково и бе газифицирана закритата писта в Сливен. В момента тече процедура за ремонт на стойност 139 000 лева на закритата лекоатлетическа писта в Пловдив, на която води своята подготовка Александра Начева. През август ще бъде подготвена закритата писта на Локомотив (Пд), на която тренира Габриела Петрова, като цената на реконструкцията е 515 000 лева Предстои да бъде оповестена социална поръчка на стойност 365 000 лева за ремонта на втората кръгла атлетическа писта в България – зала „ Добротица “ в Добрич. Подготвя се социална поръчка на стойност 388 000 лева и за ремонт на закритата атлетическа писта в Кюстендил. Ремонтира се откритата писта на Националния стадион „ Васил Левски “. Закупено е атлетическо съоръжение за лека атлетика за високопланинската база „ Белмекен “. През септември ще бъде оповестена социална поръчка за ремонт на стойност 4 млн. лева за стадион „ Академик “, който се намира в непосредствена непосредственост до „ Асикс Арена “, където ще се оформи център за леката атлетика.

Добромир Карамаринов посочи, че когато всички планове бъдат приключени потребностите на българските лекоатлети във връзка с спортната инфраструктура ще бъдат напълно обезпечени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР