Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали
Коментари Харесай

Министър Кралев награди волейболните ни националки за спечелените Златна Европейска лига и Междуконтинентална Чалънджър Купа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на българските волейболистки, които завоюваха купите от Златната Европейска лига (19 май - 17 юни) и междуконтиненталната Чалънджър купа (20-24 юни). Със спечелването на шампионата в перуанската столица Лима представителният ни отбор си подсигурява място и измежду най-хубавите 16 тима, които ще вземат участие в Лигата на нациите през идната година. Почетни плакети от министъра получи и целият щаб на националния ни тим.

 България и Иран ще подпишат меморандум за съгласие в областта на младежта
България и Иран ще подпишат меморандум за съгласие в областта на младежта

Министър Красен Кралев се срещна с краткотрайно ръководещия посолството на Ислямска република Иран

" Благодаря Ви за огромния триумф и за това, че защитавате почтено достойнството на България. Хората тук бяха доста щастливи и следиха с неспокойствие Вашите изяви. Този триумф демонстрира, че можем да се борим за влиятелно класиране на Световното състезание, както и за квота за Олимпийските игри през 2020 година ", съобщи Кралев.

Министърът акцентира, че след постигнатите резултати, девойките са заслужили още по-сериозно внимание от страна на ММС. Той пое и ангажимент да спомага за продобиване на домакинство на една от групите в Лигата на нациите през идната година, като сподели на волейболистките сами да посочат града хазаин, в който биха се чувствали най-добре.

 Снимка 368853
Източник:

По време на срещата Кралев показа пред девойките, че България сигурно ще семейства на мачове от груповата и полуфиналната фаза на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година, на което ще бъдем една от четирите страни-домакини.

От през днешния ден женският народен тим по волейбол стартира подготовка за идното Световно състезание в Япония (29 септември - 20 октомври). До края на месеца националките ни ще упражняват в столичната зала " Христо Ботев ", а на 30 юли отпътуват на 10-дневен лагер в Панагюрище, където ще изиграят и 2 контроли с тима на Белгия на 9 и 10 август.

 Снимка 368854
Източник:

Български народен тим по волейбол за дами:
1. Христина Русева
2. Гергана Димитрова
3. Нася Димитрова
4. Кристиана Петрова
5. Веселина Григорова
6. Борислава Съйкова
7. Лора Китипова
8. Петя Баракова
9. Моника Кръстева
10. Мира Тодорова
11. Мария Каракашева
12. Жана Тодорова
13. Силвана Чаушева
14. Александра Миланова

Иван Петков - старши треньор
Халюл Коркмаз - асистент треньор
Лазар Лазаров - асистент треньор
Дарко Митрович - статистик
Николай Касабов- кинезитерапевт
Радослав Спасов - кинезитерапевт
Петър Караджов - теляк
Ивелина Монова - админ
Любомир Герасимов - тийм управител

 Снимка 368852
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР