Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет
Коментари Харесай

Кралев връчи почетен плакет на бронзова медалистка от световното по карате

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет на ММС на Ивет Горанова, която завоюва исторически първи орден за България от Световно състезание по олимпийско карате за мъже и дами.

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг " Кумите " на шампионата на планетата в Мадрид (Испания).

" Благодаря ти за това, което направи и занапред ще правиш за спортната популярност на България. Пожелавам ти да си здрава, да нямаш травми и съм уверен, че ти предстоят още доста победи “, съобщи Кралев, който пък получи от Ивет копие на бронзовото й отличие.

В категорията на Горанова имаше общо 75 състезателки, като в разногласието за бронза българката победи Сара Ямада от Япония. На старта плевенчанката отстрани лидерката в международната класация Анджелика Терлюга (Украйна) с 3:1. В репешажите нашето момиче реализира нова значима победа с 1:0 против някогашната №1 в Света и Европа Сара Кардин.

Почетен орден на ММС получи и персоналният треньор на Горанова -  Ангел Ленков, от който министърът изиска да изготви специфична стратегия за състезателката, която ще бъде финансирана предпочитано от спортното министерство, а задачата е продобиване на олимпийска квота.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР